Länkar

Att ladda hemKalender
Loading...

Musiklivet

Musiklivet i Donsö missionskyrka

 

Donsö har alltid haft ett rikt musikliv, något som speglar sig i församlingen.

Musiken har en viktig del i gudstjänsten och vi gör också många satsningar med konserter.

Lovsången är en viktig del i församlingens gudstjänstfirande. Det visar sig både på söndagarnas gudstjänster, ungdomsmöten och andra samlingar. Lovsången är ett sätt att uttrycka sin bön och längtan, tacksamhet och glädje till Gud. Vi uppmanas i Bibeln gång på gång att lova Gud:

”Tacka Herren med sång, lovsjung vår Gud till lyra” (Ps 147:7)

”Jubla i Herren ni rättfärdiga, att lovprisa honom hör de rättrådiga till. Tacka Herren med harpa, lovsjung honom till tiosträngad psaltare. Sjung till honom en ny sång, spela vackert under jubelrop. (Ps 33:1-3)

Förutom gudstjänsterna så har vi en hel del andra aktiviteter under veckorna. På torsdagseftermiddagarna ses vi i Barn- och föräldragruppen i Donsö missionskyrka. Vi har först en stund tillsammans men mycket sång, spel, dans, rörelse och skratt och efter det är det fika, gemenskap och lek för barnen. Barnen får här utveckla språk, musikalitet och motorik men de får också utvecklas socialt i samspel med andra.

Abrahams är vår ungdomskör med ca 40 års erfarenhet. Läs mer om Abrahams under länken här till vänster.

Vi har även vår barnkör SALT som mestadels jobbar i projekt. Också den kören kan du läsa mer om genom att gå in på länken till vänster.

Donsö missionskyrka driver också en pop- och rockskola där många av öns barn får sin första skolning inom musiken. Just nu är det ca 30 elever och 5 lärare som är engagerade i vår musikskola. I slutet av varje termin har vi en uppspelning där grupperna visar upp vad de har jobbat med under terminen.

 

Tore Nyfelts instrument skänks till Donsö missionsförsamling

Hälsningsord i samband med att Tore Nyfelts instrument skänks till Donsö missionsförsamling 15:e söndagen efter Trefaldighet den 12september 2021

”I samband med vår mors död den 3 augusti i år aktualiserades frågan vad som skulle ske med fars instrument. För David och mig var det självklart att de skulle skänkas till Donsö missionsförsamling och vi är glada att ni ville ta emot dem. …….”

 

För att läsa brevet i fulltext klicka här nedan.