Länkar

Att ladda hemKalender
Loading...

Ekaterinburg

Donsö Missionsförsamling har sedan 1994 haft en vänförsamling i Ekaterinburg, Ryssland. Vår församling har hjälpt till både praktiskt och ekonomiskt med deras kyrkbygge.

Pastor Pavel Bak och hans bror Leonid Bak, som är nuvarande pastor i vår vänförsamling har varit här på besök flera gånger.

Församlingen där har hela tiden stöttat arbetet bland utsatta barn och gatubarn.

15 september 2009 öppnades ett barnhem i stadens utkant i Mission Possibles regi. (www.missionpossiblesweden.com)

En månad senare åker Andreas och Svetlana med en grupp från Donsö för att hjälpa till på barnhemmet. Det visar sej att köket behöver ett rejält lyft. Med Ikea i närheten och händiga killar blir det jättefint kök.

Ett halvår senare åker ytterligare en grupp för att rusta upp taket som är dåligt isolerat. Det blir även sandlåda och gungor mm.

Men framför allt får vi vara tillsammans med barnen. Barnen kommer ifrån mycket trasiga förhållande. Det är inte ovanligt att pappan har dödat mamman inför barnens ögon.

Trångbodda hem där alla pengar går åt till alkohol och våld förekommer. Flickor som har utsatts för övergrepp. Listan kan göras lång och det är svårt att ta in.
Barnhemmet delar även ut bröd och soppa tre dagar i veckan till barn i fattiga hem och barn och ungdomar på gatan. Att få följa med och möta dessa barn och ungdomar är oerhört starkt. De bor i rivningshus eller i ”gatubrunnar” för fjärrvärmen. De är ofta starkt påverkade av limsniffande. Många av de unga tjejerna är dessutom gravida.

Mission Possible öppnar nu ett hem för mammor med nyfödda i Asbest.

Det bästa när man är på barnhemmet är att få vara med på kvällsbönen kl 21.

Då står alla i en ring och håller varandra i händerna. De yngsta är 3-4 år. Så frågar Natasha; vem vill be ikväll? Då är det nästa slagsmål om vem som skall börja. De blundar hårt och tackar för det som hänt under dagen mm.

När man vet vad de varit med om är det väldigt naket och äkta att få dela deras böneämnen. Jesus helar och upprättar.

Nöden är stor, så jag vill bara uppmana dej att åka med dit eller skänka pengar för det kommer att bli till välsignelse.

En fri översättning av tacktavlan från barnhemmet i Ekaterinburg:

Till våra kära vänner i Donsö Missionsförsamling
Vi Tackar er för vad ni gjort för barn, ungdomar, mammor och familjer i svåra situationer.
Förra året (2011) hade vi möjlighet att besöka hemlösa barn o ungdomar tre gånger i veckan, ge dem mat och dela Guds ord med dem.
Vi servar 21 familjer, inklusive 44 barn. Vi hade också möjlighet att ha 37 barn och 2 mammor boende på vårt barnhem.
Dagligen har vi omsorg om över 100 barn.
Tack för er generositet och kristna omsorg.
Då skall Konungen svara dem, Sannerligen säger jag eder, Vadhelst I haven gjort mot en av dessa mina minsta bröder, det haven I gjort mot mig.
Matt 25:40

Vill du veta mera hör av dej till mej, eller Robert Karlsson / Elenore Carlson